Vet jobsΔιαγνωστικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Στο Κτηνιατρείο πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις , αλλά και σε συνεργασία με εξειδικευμένα εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε είδους κάθε είδους εξέταση (ορολογική, ορμονολογική) ή καλλιέργεια.

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

Η ακτινογραφία είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στη διάγνωση ασθενειών. Παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε πληθώρα περιπτώσεων όπως στη κατάποση ξένων σωμάτων, στους τραυματισμούς άκρων, σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, νευρολογικών περιστατικών, για την ύπαρξη λίθων στο ουροποιητικό σύστημα, όπως και για την παρακολούθηση της πορείας ορθοπεδικών περιστατικών.

Έχοντας επενδύσει στο ακτινολογικό τμήμα χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό εξοπλισμό, που παρέχει μεγαλύτερη ευκρίνεια στην εικόνα της ακτινογραφίας σε σχέση με τις συμβατικές ακτινογραφίες.
Σε περίπτωση που κάποια ζώα δυσανασχετούν στους ιδιαίτερους χειρισμούς και στάσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της ακτινογραφίας και δε συνεργάζονται με τον ιδιοκτήτη, μπορεί να χρειασθεί ήπια ηρέμηση. Η ηρέμηση αντιστρέφεται με το ειδικό αντίδοτο, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση.

ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

Ο υπέρηχος χρησιμοποιεί υπερηχητικά κύματα για να παραχθεί η εικόνα που βλέπουμε, και μέσω αυτών, μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό του οργανισμού. Αντίθετα με την ακτινογραφία, η υπερηχοτομογραφία, δεν εκπέμπει κανενός είδους ακτινοβολία και μπορεί να εντοπίσει παθολογικά ευρήματα που δεν είναι εμφανή μέσω της ακτινογραφίας.

Είναι ένας μη επεμβατικός τρόπος για να διαγνωσθούν παθολογικές καταστάσεις, το ασφαλέστερο μέσο για τη διάγνωση εγκυμοσύνης και σημαντικό μέσο για τη διάγνωση καρδιακών νοσημάτων. Χρησιμοποιείται επίσης ως καθοδήγηση για τη ασφαλή και ακριβή λήψη παθολογικού υλικού από όργανα και συλλογές. Στο Κτηνιατρείο χρησιμοπούμε υπερηχοτομογραφικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

ΕΝΔΟΣΚΟΠHΣΕΙΣ:

Με το ενδοσκόπιο επιτρέπεται η πραγματοποίηση γαστροοισοφαγοσκοπήσεων, δηλαδή ο έλεγχος του οισοφάγου και του στομάχου. Πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και είναι μια μη επεμβατική μέθοδος, κατά την οποία μπορούμε να διαγνώσουμε νοσήματα στα παραπάνω όργανα (όπως γαστρικά έλκη), αλλά και να συλλάβουμε και να αφαιρέσουμε με ειδικές λαβίδες ξένα σώματα, που έχουν βρεθεί στα όργανα αυτά, χωρίς να χρειάζεται η πραγματοποίηση επικίνδυνων χειρουργικών επεμβάσεων.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

Το κτηνιατρείο διαθέτει έγχρωμο υπερηχοτομογραφο με δυνατότητα καρδιακής εξέτασης καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Τα παραπάνω μας δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο στους μικρούς μας φίλους.
Συνίσταται σε όλα τα κατοικίδια από την ηλικία των 8 ετών και άνω.

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ:

Η διαταραχή συμπεριφοράς του σκύλου και της γάτας έχει σημαντικές επιπτώσεις, τόσο για τον ιδιοκτήτη αλλά και για το κατοικίδιο . Υπάρχει  κίνδυνος για την υγεία του σκύλου ο οποίος ενδέχεται να καταναλώσει τοξικό υλικό ή αντικείμενα που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραξη του γαστρεντερικού σωλήνα. Επιπλέον, πολλά είναι τα παραδείγματα ατυχημάτων λόγων της διαταραχής αυτής (καταστροφή φραχτών και χτύπημα από αυτοκίνητο, πτώση από μεγάλο ύψος, ηλεκτρικά καλώδια κλπ.).
Η διαταραχή συμπεριφοράς χρίζει συστηματικής διαγνωστικής προσέγγισης και θεραπευτικού πλάνου. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να παρέχουν ένα πλήρες ιστορικό και στη συνέχεια με τη βοήθεια των κτηνιάτρων του Larissa Vet θα σχεδιαστεί προσεκτικά η θεραπευτική αντιμετώπιση ή η διόρθωση της συμπεριφοράς.